År 29 er en serie baseret på historier eller fortællinger fra dagligdagen. Det er en relaterbar serie, hvor der er smæk på farver, mønstre og hvor fantasien får frit spil. Menneskene er en mindre clean udgave af Mette-menneskerne.

Se alle værkerne via linket.

Mette og "Kortklubben"

Blandet frugter er en udvidelse af serien Rosésæson. Der er fokus på harmonien og farvekombinationerne. Jeg har fortsat udviklingen af Mette-menneskerne, forløbene og strukturen i opbygningen af værkerne. 

Jeg har i denne serie leget mere med tern, striber, firkanter, grafiske linjer og lignende. Jeg har arbejdet på at bryde “reglerne” lidt mere i forhold til den opbyggende struktur, jeg arbejdede med i Rosésæson.

Humoren er også pakket lidt væk, og harmonien er fundet mere frem. Harmonien i farverne, såvel som i motiver har her været det primære.

Maleriet "Citroner" og Mette siddende på en stol foran

Det er en sommerserie, hvor farverne er i fokus. Værkerne består af skønne farver, detaljer i strukturen og opdelingen af farver og former. Og så er det mit første bud på at opfinde “Mette-menneskerne”. Serien er fyldt med historier, idéer og humor. Jeg har besluttet, at alt er tilladt i den her serie – det må sgu godt være lidt plat, så længe det overordnet set spiller, og jeg i sidste ende synes, det er meget sjovt.

Jeg har ekstremt mange idéer og scenarier tegnet op i min skitsebog, så det er også lidt spændende, hvor mange værker, det i sidste ende bliver til i denne serie.

Fuldt maleri hængt på væg og Mette

Jeg startede på serien “De blå fætres planteskole” i starten af året (2023), fordi jeg bare sådan havde en idé og lyst til at lave noget mere abstrakt/figurativt/grafisk og farverigt. Så jeg legede lidt rundt med nogle former og figurer i skitseform – jeg havde på forhånd besluttet at alle figurerne i hvert fald skulle være blå, for jeg synes bare den er såå flot den blå farve!

Alle figurerne er i familie, fordi de ligner hinanden på nogle punkter, men har deres egne unikke personligheder. Baggrundene skulle ikke larme for meget, men have gode komplementerende og varme farver til de blå figurer! Da jeg så har lavet den første fætter, han hedder “Ole”, så føler jeg, at der mangler et eller andet – noget, der gør ham mere levende og organiske i formen, fremfor de her meget lige skarpe linjer, deraf kommer planterne til live – og der beslutter jeg mig for, hvordan resten af serien skal se ud og at den skal hedde “De blå fætres planteskole”!

Fam foto

“Når alle dage føles som mandag” er mit første forsøg på at male mere rum og mere setting ift. de personer, jeg maler. Det er jo lidt en vinter-depressionsserie, men med lidt humor også. Serien er baseret på historier og følelser om at være mandagstræt, selvom det måske ikke er mandag – det handler om “den” følelse, og alle kender jo følelsen: “mandag”.

Værkerne er alle forskellige, men netop med den samme følelse.

5 dage til weekend
Serien kan ses på Galleri Art M i Horsens.
“En form for stoledans” er lidt en del 2 til serien: “Når alle dage føles som mandag”. Det er den samme følelse værkerne er baseret på – det er lidt en vinter-depressionsserie, men med lidt humor også. Alle personerne i denne serie har vundet i stoledansen, slået sig ned på tronen, og der er lange udsigter til at de rejser sig igen. Alle værkerne har forskellige historier og scenarier, men den overordnede følelse er træt og opgivende – selvom de fleste af personerne ikke har ansigter, kan man godt fornemme den opgivende sindstilstand.
Jeg har førhen været vant til, at alle udtrykkene og følelserne er vist i ansigternes mimik. Her har jeg fokuseret på omgivelserne, samt kropssproget.  

“Samhørighed” er en forholdvis lille serie indtil videre. Serien er lidt et forsøg på at lave noget abstrakt/figurativt, der giver mening for mig. Noget, der betyder noget eller noget, der har en dybere mening, end det bare er nogle figurer.

Jeg kan godt lide idéen om, at ingen er alene, der er altid et sted man hører til – et sted man kan finde et fælleskab! Det er det, den her serie handler om. Tryghed.

Ringe i forbindelse med hinanden

Mine allerførste værker var portrætter – og det var ligesom der, jeg fandt interessen i at male og skabe. Jeg elsker at lege med farverne, udtrykkene og de mange lag ovenpå hinanden. Nogle af mine portrætter er malet fra fotos og andre er ren fantasi – men fælles for dem er de mange forskellige lag af nuancer og farver.

Når ideerne og fantasien mangler, går jeg altid tilbage til portætterne, her kan jeg eksperimentere med ideer, indtryk og udtryk.

Ansigts maleri og kunstneren
© 2023 mette.art | Mette Bejder
CVR-nr. DK43867725 | Jeg kan kontaktes på mette@metteart.dk

Vi værdsætter dit privatliv
Vi bruger cookies til at forbedre dine oplevelser, vise personlige annoncer eller indhold og analysere vores trafik. Ved at fortsætte brugen af vores side, giver du samtykke til vores brug af cookies.  Læs mere